Wolfgang Scholz: Házi sajtkészítés kecske, juh, tehéntejből
mezőgazdasági könyv,
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím: Házunk táján
Nyelv: Magyar
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-286-605-5
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal.
FÜLSZÖVEG
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye. A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig.